Skoči na glavno vsebino

Spoštovani!

 

Srednja trgovska šola Ljubljana odpira vrata eko vrta na strehi šole in vas 13.6.2016, ob 9. uri vljudno vabi na

 

»Zeleno teraso nad Ljubljano«.

 

Program:

  • Sprejem obiskovalcev od 8.30 do 9.00 ure,
  • Strokovno predavanje ga. Alenke Henigman na temo Urbani vrtovi od 9.00 do 10.00 ure,
  • Voden ogled Zelene terase ter posaditev dreves in vinske trte od 10.00 do 11.00 ure.

 

Veselimo se skupnega druženja!

 

 

Zaradi organizacije dogodka vljudno prosimo, da svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov: maja.fabjan6@gmail.com.

 

Predstavitev:

V okviru projekta EAThink2015 (Inštitut za trajnostni razvoj) smo bili izbrani za izvedbo dogodka na lokalni ravni. Dne 13.6.2016 organiziramo prireditev »Zelena terasa spodaj Ljubljana«, kamor bomo povabili starše, lokalno skupnost in poslovne partnerje. Predstavili bomo šolski eko vrt na strehi šole. Ker si želimo povezovanja tudi z drugimi inštitucijami, bi radi predstavili svoje delo in jih povabili k sodelovanju.

Vrt smo uredili na strehi šole v maju 2014 in ga od takrat pridno širimo. Zanimanje za delo na vrtu se povečuje tako med dijaki kot tudi zaposlenimi.

V letošnjem letu smo se pridružili tudi projektu Gornji vrt in se odločili za skupno delo z otroki iz bližnjega vrtca. Svoje delovanje bi radi razširili še na dom starejših občanov, osnovne in srednje šole v naši bližini ter dijaški dom in tako delili znanje ekološkega vrtnarjenja, gospodarnega ravnanja z vodo, hkrati pa si želimo najti tudi dodatne načine za uporabo pridelane zelenjave. Z njo si želimo obogatiti šolske malice, ponuditi dijakom in otrokom bolj zdrave obroke in jih navdušiti za zdravo prehranjevanje in pridelovanje hrane. V prihodnosti bomo morda skupaj  poiskali tudi  različne načine trženja svojih pridelkov. K sodelovanju bomo tudi v prihodnje povabili  starše. Iz darovanih starih palet smo že izdelali vrtno pohištvo, ki pa si ga želimo še dopolniti. Seveda pa so vedno dobrodošle tudi sadike in semena, ki ga dijaki z veseljem prinašajo od staršev in starih staršev.

 

 

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost