Skoči na glavno vsebino

Letos smo dijaki 1. in 2. letnika aranžerski tehnik lahko opravljali tretjo uro športne vzgoje na tridnevnem taboru od 15. do 17. maja. Tabora se je udeležilo 58 dijakov in štiri učiteljice.

Nastanili smo se v hiši Centra za šolsko in obšolsko dejavnost sredi travnikov in polj. Sobe so bile različno velike, vendar se nam je uspelo razporediti brez večjih zapletov. Za pripravo jedilnice je bila odgovorna vsakič druga soba – tudi fantovska. Takoj po prihodu nas je čakalo okusno kosilo, popoldan pa so bile na vrsti že prve dejavnosti. Lahko smo izbirali med obiskom boksarske ure v Boxing klubu ali športnim plezanjem in ustvarjalno delavnico. Žal je večerni pohod zaradi dežja odpadel, tako da smo se zvečer družili v atriju in po sobah.

Naslednji dan nas je najprej čakala jutranja telovadba. Dopoldne smo nekateri odšli na jahanje v konjeniški center Marsilea, drugi pa so imeli športno plezanje, lokostrelstvo ali kolesarjenje. Po kosilu smo si lahko privoščili počitek, potem pa so bile spet športne dejavnosti: lahko si odšel na plavanje v Terme Ptuj ali na kolesarjenje. Po večerji smo se dijaki lahko predstavili v Pokaži, kaj znaš. Slišali smo kar nekaj odličnih pevskih talentov. Nato je sledil ples na glasbo po našem izboru.

Naslednji dan smo po bujenju pospravili sobe in odnesli prtljago na avtobus. Sledil je pohod do umetnega jezera, po katerem smo najpogumnejši kljub mrzlemu vremenu veslali v kanujih z zmaji. Nato smo se odpeljali nazaj v Ljubljano.

Na športnem taboru nam je bilo zelo všeč. Kar prehitro je minil.

novinarski krožek

 

(Skupno 306 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost