Skoči na glavno vsebino

Kompetenčni center za razvoj kadrov v sodobnem trajnostnem gradbeništvu (KOC SOTRAG) je organiziral program ustvarjanja vizije prihodnosti bivanja v Sloveniji po meri mladih: Pametna Slovenija.

Cilj projekta je  bil, da se 20 dijakov in dijakinj 3. in 4. letnikov različnih srednjih šol poveže v tim in skupaj kreira vizijo bivanja v Sloveniji v prihodnosti, pri čemer upošteva tako trende pametne, digitalne, z internetom stvari podprte družbe, kot tudi naravno inteligenco in trajnostni razvoj (vir). Pri ustvarjanju tima so jih podprli Dunking Devilsi, svetovno znana vrhunska košarkarska akrobatska skupina, ki je gostovala že v 36-ih državah.

 

V sredo, 23. januarja 2018, je na Srednji trgovski šoli Ljubljana potekalo snemanje kratkega videa z mladimi. Video je naslovljen “Komedija sedemnajstih mulcev: V PAMETNO SLOVENIJO V 2030”. V projektu so sodelovali dijaki in dijakinje štirih srednjih šol ter akrobatska zasedba Dunking Devils. (vir)

 

Video je bil premierno predvajan 26. januarja 2018 na 10. Informativi, slovenskem sejmu izobraževanja in poklicev, ki ga je obiskalo več kot 24.000 obiskovalcev. Sedaj je dostopen na youtube, spletnih straneh in na facebookih vključenih šol ter KOC SOTRAG.

 

Našo šolo so zastopale dijakinje 2.Ca razreda: Anja Vasiljevič, Sandra Jamnik, Neža Rant, Vesna Iskra in Iza Ule. Mentorici sta bili Tadeja Florjančič Zupančič in Suzana Obradović. Več o samem projektu si lahko preberete na spodnjih povezavah.

Pametna Slovenija – vizija Slovenije v Evropi 2030

Najprej zasnovali vizijo pametne Slovenije v Evropi v letu 2030, nato pa še posneli »Komedijo sedemnajstih mulcev«

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost