Skoči na glavno vsebino

Na Srednji trgovski šoli Ljubljana že več let opozarjamo dijake na pomen varovanja okolja. Dijakom poskušamo preko določenih predmetov in različnih dejavnosti pokazati kaj lahko naredi posameznik v tej smeri. Pomembno se nam zdi, da vsak izmed nas »pridela« čim manj odpadkov. K temu pripomore ponovna uporaba izdelkov in reciklaža. V okviru ekodejavnosti preko celega šolskega leta izvajamo različne aktivnosti: zbiranje zamaškov, zbiranje odpadnega papirja, zbiranje kartuš, sijalk in baterij, …

Z veseljem smo se udeležili tudi letošnjega Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov. Vse dejavnosti, ki jih že izvajamo ali smo jih že izvajali, smo v okviru tega tedna samo bolj poudarili in jim dodali nekaj novosti. Ker je naš namen zmanjševanje in preprečevanje nastajanja odpadkov, si nismo postavili količinskih ciljev. Naš cilj je bil, da v različne dejavnosti vključimo vse dijake na šoli. Zaradi karanten to sicer ni šlo. So se pa nam dijaki v karanteni priključili pri dejavnostih po svojih zmožnostih.

Če želite izvedeti več o dogajanju in aktivnostih, si oglejte celotno poročilo o dogajanju v evropskem tednu zmanjševanja odpadkov:

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost