Skoči na glavno vsebino

foto: Inštitut za trajnostni razvoj

V soboto, 9. 9. 2017, sva se s sošolko v vlogi novinarjev sprehodili po EKO-TRŽNICI v Ljubljani. Tam so tako šole kot vrtci predstavljali svoje eko-pridelke. Naša šola, ki sodeluje na tej prireditvi že peto leto, je letos že drugo leto zapored ponudila ČEBELJI MED.

 

Prof. Fabjan in dijaki, ki sodelujejo v čebelarskem krožku v okviru projekta Urbani čebelar, so s pomočjo čebelarja Gorazda Trušnovca že drugo leto pridelali čebelji med. Ljudem je bil med všeč. Še posebno so bili presenečeni, ko so izvedeli, da ga pridelujemo kar na strehi šole. Čebelar je profesorici in dijakom predlagal, da bi med poslali na tekmovanje zaradi odličnega okusa in kvalitete. Če smo natančni, na naši šoli pridelujemo ljubljanski med.

 

Ravnateljica ga. Elizabeta Hernaus Berlec je na šoli letos poskrbela za zajtrk, po katerem se dan pozna. Tako si dijaki pred začetkom pouka lahko polepšamo dan s sladkim čebeljim medom lastne pridelave.Kruh in maslo sta kupljena v trgovini. potekajo pa dogovori z Biotehničnim izobraževalnim centrom Ljubljana, da bi nam kruh pekli njihovi dijaki.

 

Naj za konec poveva, da sva na tržnici hitro našli stojnico naše šole, kjer so bili dijaki in profesorica z veselim nasmehom na obrazu. Lepo so naju sprejeli in predstavili, za kakšno stvar gre. Medu seveda ni zmanjkalo in sva ga poskusili tudi sami. Strinjava se, da je med izvrsten in ga priporočava vsem za zdrav dan.

 

novinarski krožek

 

(Skupno 359 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost