Skoči na glavno vsebino

V soboto, 6. 10. 2018, smo se z dijaki 3. Aa razreda odpravili na posebno akcijo. Poimenovali smo jo »Dobro za dobro«. Naša gostiteljica, ga. Štefi Hitij, je namreč naša velika donatorica. Za šolski ekovrt že kar nekaj let prispeva sadike različnih rastlin – od paradižnika do različnih zelišč in okrasnih rastlin. Lani pa nas je še prav posebej razveselila z ogromno različnimi sadikami okrasnih rastlin, s katerimi smo zasadili naš senčni vrt. Sodelovala je tudi pri izdelavi naših spiralnih zeliščnih gred, v svojem vrtnarskem raju ob svoji hiši pod kamniškimi planinami pa si je zaželela postaviti tudi svojo zeliščno gredo. Glede na to, da imamo vsaj nekaj izkušenj pri tem, smo se ponudili, da ji pri tem pomagamo. Naj se DOBRO vrača z DOBRIM!

Ob prihodu nas je ga. Štefi pričakala z okusnim zajtrkom in njenim dišečim čajem. Potem smo se lažje lotili dela. Najprej smo izbrali lokacijo za spiralno gredo, jo označili, nato pa odstranili travno rušo in nekaj vrhnje zemlje. Položili smo filc in teren utrdili z nasipom iz peska. Sledilo je polaganje skal v obliki spirale. Vmesne predele smo najprej utrdili s peskom, nanj pa položili travno rušo in jo zasipali z zemljo. Veliko dela smo imeli, a pomagalo nam je tudi vreme. Na koncu se je kljub slabim napovedim pokazalo celo sonce. Precej utrujeni, a zelo dobre volje, smo se do sitega najedli odličnega kosila, ki ga je za nas pripravila ga. Štefi. Pozabila ni niti na slaščice! Toliko vsega je bilo, da se je lahko okrepčal tudi voznik kombija, ki nas je prišel iskat. Napravili smo še zadnje fotografije za spomin in že nas je čakala pot nazaj v Ljubljano.

Res je bil poseben dan! Težaško delo smo opravili, a tisto, kar nas najbolj toplo greje, pa je zavedanje, da smo lahko tudi mi naredili DOBRO za DOBRO. Komaj čakamo na fotografije zasajene grede spomladi!

Mentorica šolskega ekovrta: Maja Fabjan

 

Ga. Štefi Hitij je bila nad sodelovanjem tako zadovoljna, da je na šolo poslala zahvalo, ki si jo lahko preberete TUKAJ.

 

(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost