Skoči na glavno vsebino

 

V tem mesecu se zaključuje projekt Eathink 2015, v katerem je sodelovala tudi naša šola. Začetki segajo v jesen 2015, ko sem se udeležila mednarodne delavnice oz. konference v Milanu v okviru sejma Expo. Sledilo je sodelovanje pri pripravi učnih enot in organizacija dogodka na lokalni ravni v mesecu juniju 2016, ki smo ga poimenovali »Zelena terasa nad Ljubljano«. Nepozabna je bila tudi udeležba na mednarodnem seminarju v Burkini Faso lansko jesen. Spomladi 2017 smo na šoli gostili delavnico za mentorje šolskih ekovrtov, v juniju pa smo organizirali projektne dni za dijake 2Aa in 2Ab razreda, v katerih smo uredili okolico šole in izdelali vrt s spiralnima gredama pred vhodom v šolo. Sredi letošnjega septembra sem se udeležila tudi mednarodne konference ob zaključku projekta na Dunaju.

Zaključek projekta je danes (17. 10. 2017) prijetno zaokrožil obisk g. Alecosa Kelemenisa iz Cipra. Glede na široko zastavljeno sodelovanje pri projektu je g. Kelemenis z navdušenjem obiskal naš šolski ekovrt na strehi, si ogledal gredice pred šolo, opravil pa je tudi razgovore z dijaki 3Aa razreda, ki so lani najbolj prizadevno sodelovali pri različnih aktivnostih omenjenega projekta. Skupaj s prof. Čot so se udeležili delavnice sajenja jagodičevja na Taboru, sodelovali so pri izdelavi vrta pred vhodom v šolo ter pri snemanju videa za video natečaj projekta Eathink 2015, kjer so dosegli zavidljiv uspeh. G. Kelemenisu so predstavili način dela na vrtu, povedali pa so tudi, kaj jim pomenijo take aktivnosti. Predstavili so rastline, ki smo jih zasadili in način njihove priprave oz. uporabe. Seveda niso pozabili tudi na naše čebele in šolski med. Prijetno so presenetili s predstavitvijo naših brezplačnih zajtrkov.

G. Kelemenisu smo predstavili tudi naše načrte za širitev vrta v letošnjem letu, obisk pa je zaključil s pogovorom z mentoricama. Nad našim delom je bil vidno navdušen. Zaželel nam je še veliko podobnih uspehov in tako zelo motiviranih dijakov.

zapisala: Maja Fabjan, mentorica šolskega ekovrta

 

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost