Skoči na glavno vsebino

Zavod Varna pot pod okriljem Organizacije Združenih narodov (OZN), Svetovne Zdravstvene organizacije (WHO) ter Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč (FEVR), 19. novembra že tradicionalno, tokrat enajstič zapored, obeležuje in organizira aktivnosti ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Geslo letošnjih mednarodnih aktivnosti je poziv k

ZMANJŠANJU ŠTEVILA SMRTNIH ŽRTEV IN HUDO TELESNO POŠKODOVANIH V PROMETNIH NESREČAH ZA 50% DO LETA 2020

ki jih bomo v Sloveniji izvajali pod sloganom

 

V POKLON ŽIVLJENJU

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč predstavlja pobudo in poziv državam k izvedbi nacionalnih programov za zagotavljanje prometne varnosti. Povezuje žrtve prometnih nesreč po vsem svetu in družbi sporoča, da so čisto vse posledice prometnih nesreč nesprejemljive.

Z javnim govorom o t.i. »nevidnem svetu« žrtev prometnih nesreč želimo končati ravnodušnost družbe v odnosu do cestno prometne varnosti ter tistih, ki so umrli, bili poškodovani ali pa so v prometni nesreči izgubili nekoga, ki jim je drag.

Le spoštovanje in zavedanje, kako dragoceno je vsako življenje, nam lahko povrne in utrdi smisel daru življenja, ki nam je dan.

Uradni video Svetvnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč 2017, katerega osnovno sporočilo je: “Ali potrebujemo prazen sedež, da se zvemo, koliko lahko izgubimo?”

VIR: Zavod Varna pot

 

 

V projektu Zavoda varna pot za spomin na žrtve prometnih nesreč smo na Srednji trgovski šoli sodelovali na naslednji način:

  • Dijaki so pod mentorstvom prof. Magde Horvath pisali o svojih razmišljanjih o dnevu namenjenemu spominu na žrtve prometnih nesreč. Tri članke objavljamo spodaj.
  • Dijaki razreda 2.Ac so s svojo razredničarko ob šoli posadili bezga. Člani novinarskega krožka so dogodek spremljali, dogajanje zapisali in poskrbeli za galerijo utrinkov.

 

Projekt v poklon življenju LŠ

Projekt v poklon življenju Tjaša Zajc

V poklon življenju Natalija Horvat

Sajenje bezga v spomin na žrtve prometnih nesreč

 

 

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost