Skoči na glavno vsebino

Naši dijaki pa so spretni tudi v pisani besedi. Pod mentorstvom učiteljice slovenščine Magde Horvath sta nastali spodnji pismi, namenjeni starejšim občanom, ki so zaradi korone še bolj osamljeni kot smo ostali. Obiskovalce naše spletne strani vabimo, da lepe želje naših dijakov posredujete svojim staršem, sorodnikom, sosedom, …

Pismo dijakinje Tjaše

Dobrodošli v VESELEM decembru! Mesecu, ki  s seboj prinaša ščepec čarobnosti, če ga le znamo prepoznati. Če pogledamo okoli in smo hvaležni za vse, kar nas obdaja; bežen nasmeh mimoidočega, lepa misel prijatelja, stisk rok sodelavca, pesem, ki nas spravi v dobro voljo, glasen smeh, ki privabi solze, slika neke ljube osebe, sprehod v naravi… Zaradi teh stvari je svet lahko precej lepši! Najlepši občutek je, ko se nekdo kar tako spomni nate, kajne? In zato pišem tole pismo. Namenjeno je Vam, ki imate za seboj precej več izkušenj kot jaz, ki sem letos stopila v polnoletnost. Vam, ki se morda čudite današnjemu  času, ki ga je prevzela tehnologija in redko še dobite kakšno pismo. Veste, tudi sama raje posežem po knjigah in se razveselim na roke napisanega pisma ali z ljubeznijo ročno narejene voščilnice. Rada imam vonj platnic in rada pišem. In ko človek dela nekaj z veseljem, mu tudi v časih, ki terjajo veliko sprememb, ni tako zelo hudo. Ljudje so se in se vedno bodo pritoževali, ampak mislim, da dokler imajo družine, službe in zdravje, se jim v redu godi. Želim vam pričarati en lep trenutek v dnevu, da morda posedite ob vaši najljubši skodelici kave ali čaja in z nasmehom na obrazu in se spominjate najlepših trenutkov, ki so se vam zgodili bodisi v tem letu ali v mesecu decembru nekoč. Kajti spomini ostanejo in če se spominjamo dobrih, nam je pri srcu toplejše. Ni pomembno, kaj človek dobi, pomembno je, kdo in kako mu to  da. Dodajam Vam še mojo pesem- naj bo to voščilo razlog za lepše praznike! Želim vam vse dobro!

En nasmeh je dovolj,

da obarva prazen dan.

 Ena lepa misel,

 da veš, da nisi sam.

Skrivnost je čarobnost,

ki je v malih stvareh.

Naj bo iskrenost, srčnost

 in zdravje doma pri ljudeh!

Pismo dijakinje Dominike

Leto 2020 ni nobenemu naklonjeno. Ampak nič za to! Dijaki  smo tukaj za vas! Naš cilj je, da Vam poleg domačih pričaramo nasmešek na obraze. S tem pa Vam tudi želimo dati vedeti, da niste sami!

Mlajše generacije ne vemo, kako Vam je, ko ste osamljeni brez prisotnosti domačih in vseh, ki jih imate radi. Stiki z domačimi pa so le preko video klica ali navadnega klica. Poleg vsega pa ste tudi zelo omejeni na gibanje in zunanji svet. Lahko ga opazujete le skozi okno.

Čas mineva in s tem prihajajo najbolj čarobni prazniki, ki bi bili še posebej prijetni, če bi jih preživeli v objemu domačih. Letos je to ne omogočeno, saj je bolezen naredila svoje. Kljub nošenju mask in vseh nevšečnosti Vam v čarobnem decembru želim obilo zdravja, veliko nasmehov in lepih besed. V novem letu pa Vam želim  čim več dobrega in miru.

Z obilo upanja in nasmeha

Dijakinja Srednje trgovske šola Ljubljana

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost