Skoči na glavno vsebino

sredo, 10 . 4. 2019, se je  sedem  dijakov razreda 3. Ac odpravilo na pot v Terme Čatež z učiteljicama  Majo Fabjan in Jasno Čot.  Zbrali smo se  v šolski avli okoli 9. ure in  se z najetim avtobusom GoOpti odpravili na pot.

Tekmovalci smo se pomerili na sedmih tekmovalnih področjih: prodaja kozmetike, živil, obutve, konfekcije, malih gospodinjskih aparatov, velikih gospodinjskih aparatov in prodaja barv-lakov. Tekmovanja smo se uspešno udeležili  dijaki  tretjega letnika programa trgovec: Matic Tramte, Ajhan Bejzatoski, Dora Stadina, Anna Doneva, Tjaša Ložar, Ilvana Bajrektarević, Anastasija Kuzmanoska, ki smo na tekmovanju dosegli izjemne rezultate.

Dijakinja Anastasija Kuzmanoska je v kategoriji živila osvojila 1. mesto in zlato priznanje. S svojim nastopom je dosegla 100 % rezultat tekmovanja. Dijakinja Anna Golob Doneva je osvojila 1. mesto in zlato priznanje v kategoriji kozmetika, prav tako s 100 % rezultatom tekmovanja. V kategoriji obutev je tekmovala dijakinja Ilvana Bajrektarević, ki je osvojila 2. mesto in s tem tudi zlato priznanje.

Srebrno priznanje so prejeli: Dora Stadina, ki je tekmovala v kategoriji barve-laki, Ajhan Bejzatoski v kategoriji veliki gospodinjski aparati in Tjaša Ložar v kategoriji konfekcija.

Matic Tramte je v kategoriji mali gospodinjski aparati prejel bronasto priznanje.

Ekipno smo dijaki Srednje trgovske šole Ljubljana na tekmovanju osvojili odlično 4. mesto med  sedemnajstimi  šolami.

Priznanja in nagrade sta dijakom podelila predsednik države, g. Borut Pahor,  in vodja tekmovanja, Urška Senica.

Celoten prodajni proces posameznega dijaka tekmovalca je ocenjevala tričlanska komisija. Kriterije ocenjevanja so sestavljali sprejem kupca (pristop, pozdrav, nagovor), postrežba (poslušanje kupca, ponujanje blaga, svetovanje), zaključek prodajnega postopka (izročanje blaga in pozdrav) in odnos do kupca (prijaznost, vljudnost).

Med potjo do Term Čatež  smo se pogovarjali in se pripravljali na 43. tekmovanje v tehniki prodaje, ki smo ga imeli naslednji dan, 11. 4. 2019, na Srednji ekonomski in trgovski šoli Brežice. Ko smo prispeli na cilj, smo najprej vsi skupaj odšli do prodajaln v Brežicah, da smo si ogledali,  kje in kako bomo prodajali na tekmovanju in zelo zavzeto povadili. Po ogledu prodajaln smo se odpravili do apartmajev Terme Čatež, kjer smo se malo posladkali in se igrali družabne igre.  Po družabnih igrah smo si pripravili večerjo in se počasi odpravili spat.

Naslednje jutro  smo pojedli zajtrk in se okoli 8. ure odpravili na Srednjo trgovsko in ekonomsko šolo v Brežice, kjer smo dobili navodila o tekmovanju. Vsak dijak je dobil svojo tekmovalno številko in kartico za mestni prevoz od prodajaln do šole,  pa tudi kartico za kosilo v šoli. Okrog 9.30  smo se vsi tekmovalci  odpravili do svojih prodajaln, kjer smo  tekmovali. Med  čakanjem na rezultate tekmovanja smo odšli na kosilo v  šolo.

Okrog 15. ure so bili rezultati že pripravljeni,  zato smo vsi tekmovalci in profesorji odšli v športno dvorano. Na zaključno slovesnost je  prišel  tudi predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor, ki  nam je čestital za dosežene uspehe, nas spodbudil pri nadaljnjem učenju in povabil na snidenje v predsedniški palači.

Okoli 17. ure smo se ponosno in veselo odpravili proti Ljubljani. Vsem našim tekmovalcem pa iskreno čestitamo za pogum in  lepe rezultate, osvojene nagrade in priznanja.

Anastasija  Kuzmanoska, 3. Ac

(Skupno 794 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost